Wykonanie
koperek,
mięta,
sól,
pieprz,
chilli,
oliwa,
ser żółty
Bób oczyścić gotować do miękkości z
solą i szczyptą
cukru.
Boczek należy pokroić w kosteczkę i uprażyć a suchej patelni z dodatkiem
chilli.Umyć
pomidory. Odciąć kapelusze i wydłubać miąższ.
Kaszę bulgur lub
kuskus ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ja użyłam bulguru, gotując go 15 minut w osobnej wodzie do odparowania a następnie z miąższem
pomidorów.

Do
kaszy dodać ugotowany
bób, uprażony
boczek, posiekany
koperek i kilka listków
mięty, wymieszać.Nafaszerować
pomidory i umieścić w naczyniach żaroodpornych z dodatkiem
oliwy.

Piec ok 15 minut w piekarniku nastawionym na 180 stopni. Pod koniec można dodać plasterek
żółtego sera.

Smacznego!!!