Wykonanie
Poprzednie wakacje spędziliśmy we Włoszech... było cudownie.. wróciliśmy oczarowani
krajem, zabytkami oraz oczywiście ich kuchnią... prostą aromatyczną i świeżą... mmmmmmmmmmmOd mojej kuzynki Marzenki i jej
męża Christiano otrzymaliśmy fantastyczny prezent w postaci wycieczki na wybrzeże Amalfi...Przywieźliśmy stamtąd niezapomniane wspomnienia oraz Limoncello (Co to takiego i jak podawać) oraz
mieszankę przypraw do
makaronów (Delizie alla Sorrentina)
SKŁADNIKI:Mieszanka Delizie alla Sorrentina:
bakłażan,
papryczka pepperoni,
oliwa z oliwek,
bazylia,
suszone pomidory,
oliwki,
cebula,
czosnek,
sólmrożone
gotowane krewetki Tiger
Makaron Rigatoniświeża
pietruszka,
parmezanLikier Limoncello
Mieszankę Sorrentina zalewamy wrzątkiem, mieszamy. Dolewamy
oliwy z oliwek.
Krewetki porządnie sparzamy wrzątkiem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.Przygotowaną mieszankę oraz
krewetki mieszamy z odcedzonym
makaronem.
Danie przyozdabiamy
pietruszka i
parmezanem.Popijamy Limoncello
Zdrowie naszych Włochów!! Bon Apetit :P