ßßß
Składniki :- 5 płatów solonych śledzi- 2-3 cebule- garść oliwek w zalewie- ocet spirytusowy- słoik musztardy (najlepsza francuska)- 2 łyżki miodu- 2 łyżki oleju- łyżeczka sosu sojowego (opcjonalnie)- sól/pieprz do smakuDodatki:- papryka marynowana- korniszonyPłaty dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Kroimy na małe kawałki i wrzucamy do miski, całość zalewamy octem. Odstawiamy do lodówki na 2 dni.Śledzia odsączmy z octu (dokładnie) można też go opłukać. Dodajemy do ryby posiekaną drobno cebulkę i oliwki.Teraz sos :) musztardę, miód, olej i sos sojowy mieszamy i voila ;) w naczynku układamy warstawmi rybę i zalewamy sosem. Znowu odstawiamy do lodówki na 2-3 dni do przegryzienia się.Smacznego!