Królika chciałam zrobić wielokrotnie i w końcu się udało. Chociaż to nie ja go poporcjowałam... nie bardzo byłam w stanie. Mój mąż jest odważniejszy.Zapraszam na królika, może znajdzie się u was na świątecznym stole?Składniki:- Comber i udka z 1 królika- 2 cebule- 1 łyżka oleju- 1 łyżka mąki- 2 pomidory- 25 dag prawdziwków- 10 dag wędzonego boczku- 0,5 szklanki białego wytrawnego wina- sól/pieprz do smaku- łyżeczka tymianekłyżeczka rozmaryn- łyżeczka jałowiec- siekana natka pietruszkiCebulę kroimy na małe kawałki i mieszamy z przyprawami i olejem. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na 24 h do lodówki.Wyjmujemy mięso, posypujemy solą i pieprzem oraz mąką.Na głębokiej patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę, dodajemy mięso z przyprawami, dolewamy wino oraz pomidory bez skórki. Przykrywamy patelnie i dusimy 20 minut. W tym czasie oczyścić, pokroić grzyby, które następnie dodajemy do królika i dusimy razem do miękkości mięsa (ok. 20 min dodatkowo).Najlepsze z ziemniaczkami :) Smacznego!