Wykonanie
Nie
będę się rozpisywała ;) jest po prostu świetna i na ciepło i na zimno ;) Zapraszam!

Składniki:-
Ciasto francuskie- 130 g
sera feta- Opakowanie
świeżego szpinaku- 6-7 plasterków
szynki parmeńskiej- Garstka
oliwek- Łyżka
śmietany 18%- Ząbek
czosnku-
Masło do smarowania formy- Łyżka
oliwy do smażeniaTartownicę smarujemy
masłem i wykładamy
ciastem. Dno nakuwamy widelcem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (220 st) na ok 5-7 min.W międzyczasie na patelnię wrzucamy opłukane liście
szpinaku oraz posiekany ząbek
czosnku i smażymy je aż do odparowania nadmiaru
wody. Pod koniec dodajemy łyżkę
śmietany, wszystko mieszamy dokładnie.Gdy ciasto będzie już gotowe, wyjmujemy je z piekarnika, rozrzucamy po całej powierzchni pokrojoną w kostkę
fetę i
szpinak z patelni, na wierzch dodajemy pokrojoną
szynkę oraz
oliwki.Tak przygotowane ciasto wraca do piekarnika na kolejne 15-20 min przy 200 st.Smacznego ;)