ßßß
Cookit - przepis na Łosoś w cieście francuskim
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Łosoś w cieście francuskim
Składniki
Łosoś
Szpinak świeży
Ser lazur
Ciasto francuskie
Oliwki
Gałka muszkatołowa
Sól
Pieprz
Masło
Jajko
Wykonanie
800-1000g filetu z
łososia
250g
świeżego szpinaku
200g
sera lazur
blue2 opakowania
ciasta francuskiego
tapenada z
oliwek
(przepis)
gałka muszkatołowa
,
sól
,
pieprz
masło
1
jajko
W rondlu rozpuścić
masło
i udusić
szpinak
, dodać pokrojony
ser lazur
, świeżo startą
gałkę muszkatołową
,
sól
i
pieprz
do smaku. Całość dusić do momentu rozpuszczenia się
sera
. Na jednym płacie
ciasta francuskiego
rozprowadzić
szpinak
, położyć posolony filet
łososia
i przykryć warstwą tapenady.
Na wierzchu ułożyć drugi płat ciasta, skleić, ew ozdobić i posmarować roztrzepanym
jajkiem
. Piec ok 15-20 minut do napuszenia się i zrumienia ciasta.
Źródło:
http://mamabartka.blogspot.com/2012/01/osos-w-ciescie-francuskim.html
Przepisy powiązane
Tarta ze szpinakiem i boczniakami
Szpinak z jajkiem w cieście francuskim
Tarta ze szpinakiem, łososiem i serem blue
Kurczak w ciescie francuskim
Tarta na cieście francuskim z łososiem
Składniki powiązane (0)