Wykonanie
            Coś do 
herbaty czy 
kawy, co możemy zrobić dosłownie w 30 minut.opakowanie 
ciasta francuskiego3 szare renety3 łyżki 
cukru1 łyżeczka 
cynamonu2 
goździki1 
żółtko Jabłka
Jabłka obrać, pozbawić ogryzków (elegancko nazwanych gniazdami nasiennymi) i dosyć drobno pokroić. Wrzucić do rondla, dosypać 
cukier, 
cynamon i 
goździki, które na koniec trzeba wyjąć. Można podlać dosłownie 2 łyżkami 
wody. I szybko rozpróżyć, ale tak aby pozostało trochę kawałków w całości. Ciasto podzielić na 6 kwadratów. Wyłożyć wystudzone chwilę 
jabłka - ja wystawiłam na balkon (jeśli 
jabłka będą za ciepłe, ciasto się po prostu rozpuści). Złożyć ciasto tak abyśmy trzymali wszystkie rogi nad 
jabłkami, lekko skleić brzegi. Posmarować 
żółtkiem. Ja piekłam 15 minut w 180 stopniach.