do tego przepisu mam 3 rodzaje skladnikow dla kazdego cos inenego ;)skladniki nr.110.zoltek10 lyzek maki1/2 szkl.maki krupczatki400 ml kwasnej gestej smietany (moze byc creme fresh)1 lyzeczka cukru wanilinowego1 lyzeczka pr.do pieczenia1 lyzka spirytusu,wodki lub rumuolej do smazeniacukier puder do posypaniaskladniki nr.26 zoltek2 szkl.maki1 jajko1/2 szkl.gestej smietany1 lyzka spirytusu,wodki lub rumuszczypta soliolej do smazeniacukier puder do posypaniaskladniki nr.34 zoltka2 szkl.maki1/2 lyzeczki cukru18 dag smietany1 lyzka spirytusu,wodki lub rumuszczypta soliolej do smazeniacukier puder do posypaniawybieramy rodzaj skladnikow jakie chcemy i zaczynamy: z maki zoltek zagniesc miekkie ciasto dodac cukier wanilinowy i spirytus.kiedy ciasto jest sprezyste mocno utluc walkiem przez ok 5 min.zawinac ciasto w folie i wstawic do lodowki na ok.30 minpo tym czasie odcinamy po kawalku ciasta i rozwalkowujemy na stolnicy posypanej maka.wycinamy romby o dl. ok.10 cm szer.4cm i nacinamy w srodku robiac mala dziurke.jeden koniec przekladamy przez dziurke i wrzucamy na goracy olej.wyjac jak sie zarumienia,na recznik papierowy i posypac cukrem pudrem jak tluszcz obcieknie.