Wykonanie
Uwielbiam dania z
makaronem!
Pisałam to już pewnie nie raz, ale nic nie poradzę na to, że tak jest :) Dania takie są łatwe, szybkie w przygotowaniu i prawie zawsze mamy w domu składniki, z których możemy wyczarować posiłek.Poniżej
makaron ze
szpinakiem i niewielką ilością
łososia.Danie chciałam bardzo odchudzić i chyba mi się udało, poniżej składniki:1 opakowanie
mrożonego szpinaku (można użyć świeżego, ja po prostu w domu miałam mrożony)100 gram
łososia wędzonego1 opakowanie małego
jogurtu naturalnego (można użyć
śmietanki bądź
serka mascarpone)3-4 ząbki
czosnku1 łyżka
oleju,
oliwy - ja użyłam łyżki
oleju rzepakowegomakaron - ja użyłam pełnoziarnistego
przyprawy do smaku:
sól,
pieprz,
czosnekparmezanTen przepis jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu.Z zamrażalnika wyjmujemy
szpinak i zaczynamy od nastawienia
wody na
makaron, w czasie gdy się gotuje kroimy w plasterki
czosnek i wrzucamy na patelnię z łyżką
oleju rzepakowego. Podsmażamy. Dodajemy
szpinak, mieszamy - żeby szybciej się rozmroził. Wrzucamy
makaron na posoloną gotującą się
wodę. Do naszego
szpinaku z
czosnkiem dodajemy drobno pokrojonego
łososia i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy
solą i
pieprzem oraz w miarę potrzeby
czosnkiem granulowanym - ja użyłam kolorowego. Ugotowany
makaron dokładamy do naszego
szpinaku, mieszamy dokładnie. Wyłączamy gaz i dodajemy
jogurt naturalny. Mieszamy jeszcze raz.I wykładamy na talerze. Na wierzch możemy posypać
parmezanem. Najbardziej wyczuwalny smak to
czosnek i
szpinak.
Łosoś delikatnie podkręca smak. Pyszne!Smacznego!
