Wykonanie
Dzisiaj kolejny przepis z mojej domowej kolekcji szybkich obiadów. W sklepie można kupić wiele rodzajów gotowego pesto do
makaronu, ale jak wiadomo w zależności od producenta o różnym smaku i jakości. Chce podzielić się z
Wami moim sposobem na ulepszenie smaku gotowego kupionego wyrobu .SKŁADNIKI1 słoiczek gotowego pesto500g
makaronu np penne
oliwa z oliwekząbek
czosnku4
serki w plasterkach o smaku
śmietankowymSPOSÓB PRZYGOTOWANIAUgotować
makaron według przepisu podanego na opakowaniu. W drugim naczyniu dodać 3 łyżki
oliwy z oliwek, ząbek
czosnku i leciutko go podsmażyć, aby tylko
olej złapał smak
czosnku poczym wyłączyć ogień.Dodać gotowe pesto ze słoiczka ( nie gotować ) Odcedzić ugotowany
makaron i od razu gorący dodać do naszego naczynia z pesto. Dokładnie wymieszać teraz dodać 4
serki w plasterkach które pod wpływem gorąca rozpuszcza się. Można ewentualnie dodać 2-3 łyżki
wody od gotowania
makaronu. Całość dokładnie wymieszać i podawać gorące.SMACZNEGO :)