ßßß
SKŁADNIKI- podwójny filet z kurczaka- przyprawa gyros- 1 puszka kukurydzy- mały słoik papryki konserwowej- 5 korniszonów- 1 cebula czerwona- 1 cebula biała- kapusta pekińska- majonez pomorski- olej- keczupWYKONANIEFilet z kurczaka kroimy w drobne kawałkikładziemy do miseczki posypujemy przyprawą gyrosnastępnie smażymy na gorącym tłuszczuodstawiamy żeby ostygłmy w tym czasie kroimy w drobną kostkękorniszonycebulepaprykękapustę pekińskąteraz robimy układankę warstwową w naczyniu szklanym na samym dole układamy wszystkie składniki które wcześniej pokroiliśmypolewamy keczupem i majonezemnastępna warstwa to kurczakkukurydza cienka warstwaogórekpapryka cebulakapusta pekińskamajonezkeczupkurczak i tak wszystko przekładamy na zmianę aż nam się składniki skończą ostatnia warstwa to kapusta pekińska i majonez.gyros wstawimy do lodówki najlepiej smakuje po kilku godzinach chłodzenia .