Wykonanie

SKŁADNIKI- 300 gram
mąki- 200 gram
masła- 100 gram
cukru pudru- 2
żółtka- 5
jabłek- 6
brzoskwiń-
cukier waniliowy- łyżeczka
cynamonuWYKONANIE
Mąkę przesiewamy przez sitko dodajemy
żółtka masło pokrojone w kawałki i
cukier puder wszystko zagniatamy owijamy w folie aluminiową i wstawiamy do lodówki na 30 minut.W tym czasie obieramy
jabłka wydrążamy z gniazd i kroimy w ćwiartki wrzucamy do rondla i prużymy dodając
cukier waniliowy i
cynamon.
brzoskwinie kroimy w ćwiarteczki tak żebyśmy mogli je koło siebie poukładać na górze tarty
białka ubijamy na sztywną piane .Wyjmujemy ciasto z lodówki rozwałkowujemy je i układamy na wysmarowanej
masłem i posypanej
bułką tartą foremce,ciasto nie może nam wystawać za foremkę na tak przygotowane ciasto kładziemy folie aluminiowa na która wysypujemy
groch lub
ryż i pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni .Po 15 minutach wyjmujemy tarte zdejmujemy folie z
grochem czkamy aż
tarta wystygnie i smarujemy ciasto ubitym
białkiem na
białko kładziemy wystudzone
jabłka i układamy
brzoskwini pieczemy w 180 stopniach 35 minut jak by ciasto robiło się zbyt brązowe przykryjmy je foli lub papierem do pieczenia .