SKŁADNIKI .- udziec z kurczaka ( 4 sztuki)- 4 śliwki kalifornijskie- pół średniej dyni- sos sojowy ciemny kilka kropli- cary szczypta- pieprzcytrynowy- 2 łyżki oliwy do obsmażenia- 2 cebule czerwone- sól- delikat czerwony- kostka rosołowaWYKONANIE .Udziec myjemy nacieramy delikatem czerwonym wstawiamy do lodówki Następnie obieramy dynię kroimy w kwadraty cebulę w kostkę i śliwki w paseczki.Wyjmujemy udziec obsmażamy na patelni na złoty kolor następnie dusimy 15 minut na wolnym ogniu ,gdy zacznie robić się miękki dodajemy dynięcebulęśliwki i wszystko razem dusimy podlewając bulionem rozrobionym w szklance wody .Doprawiamy sosem sojowy cary ,solą i pieprzemcytrynowym.Wszystko dusimy jeszcze kilka minut do miękkości i gotowe.