Wykonanie
10 polędwiczek drobiowych
płatki kukurydzianepieprz,
sólczosnek,
chiliolej do głębokiego smażenia1,5 szklanki
mąki1 szklanka
mleka1
jajkosólMięso należy opłukać, osuszyć i posypać
solą,
pieprzem,
czosnkiem i
chili, po czym wstawić do lodówki na 40 minut.W tym czasie musimy przygotować gęste ciasto naleśnikowe z
mąki,
mleka,
jajka oraz
soli. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dodać więcej
mąki, gdy zbyt gęste – dolać
wody. Wstawiamy na pół godziny do lodówki.Doprawionego
kurczaka zanurzamy w cieście naleśnikowym, a następnie obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Następnie wrzucamy na rozgrzany, głęboki
olej i smażymy na złoty kolor. Czas smażenia zależy od wielkości kawałków
kurczaka, u mnie ok 12 minut. Po usmażeniu
mięsa w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu wykładamy je na kuchenny ręcznik.

Do domowego KFC polecam
sos czosnkowy - tutaj .