Wykonanie
Ciasto:- 1 szkl
mąki,- 3/4 kostki
margaryny,- 3
zółtka,- 1 łyzeczka
proszku do pieczenia,- 2 łyżki
cukru.Masa serowa:- 1 kg
sera z wiaderka,- 6
żółtek,- 2
cukry waniliowe,- 3 budynie
śmietankowe,- 3/4 szkl
oliwy,- 1 1/2 szkl
mleka.Dodatkowo:- 1 1/2 szkl
cukru,- 9
białekSkładniki na ciasto połączyć mikserem i wyłożyć na wysmarowaną blachę.Składniki na masę
serową również zmiksować.
Białka ubić na sztywno z
cukrem i delikatnie połączyć
łopatką z masą
serową i wylać na blachęPiec w temp ok 180-190 50-60 minut.Ważne!!!Po upieczeniu nie wyjmować z piekarnika- sernik stygnie w piekarniku!!!przepis znaleziony na :http://www.wielkiezarcie.com/recipe40887.htmlSmacznego. Qulinarna Ania