Wykonanie
Moja
dynia zmarzła, pozostawiając mi jedynie trzy dojrzałe
owoce. No cóż, płakać nie
będę, ale trochę szkoda. Jedną z "ocalałych" postanowiłam przeznaczyć na zupę.Jest rewelacyjna!
Słodycz pieczonej dyni
miesza się z ostrością
chili, powodując efekt "WOW!". Koniecznie trzeba spróbować! Zupa jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Jeżeli nie przepadacie za
ostrymi smakami, należy zmniejszyć ilość
chili.

/ Roast pumpkin creamy soup(scroll down to see a recipe in English)Składniki:1
dynia hokkaido
czerwona paprykacebula1l
bulionu warzywnego1 łyżeczka
płatków chili1/2 łyżeczki sproszkowanego
imbiru1/2 łyżeczki
gałki muszkatołowejsól i
pieprzPrzygotowanie:Warzywa upiec w piekarniku (175 stopni C, ok. 40 minut). Następnie zmiksować przy pomocy blendera z
bulionem warzywnym. Przyprawić i gotować ok. 10 minut, aby lekko zgęstniała.Świetnie smakuje posypana
natką pietruszki.

Ingredients:1 Hokkaido pumpkinred pepperonion1l vegetable stock1 teaspoon
chili flakes1/2 teaspoon powdered ginger1/2 teaspoon nutmegsalt and pepperPreparation:Bake vegetable in the oven (175 degrees C, approx. 40 minutes). Then mix with the blender with vegetable stock. Season and cook for approx. 10 minutes to slightly thickened.Tastes great sprinkled with parsley.