ßßß Cookit - przepis na Grillowane warzywa z chrupiącą kalarepką i selerem naciowym

Grillowane warzywa z chrupiącą kalarepką i selerem naciowym

nazwa

Wykonanie

W chłodne zimowe dni nie kuszą nas sałatki, natomiast wszyscy z przyjemnością jemy coś rozgrzewającego, więc wrzucamy warzywa na ruszt ;) Nasza mieszanka grillowanych warzyw ma same zalety - jest pyszna, zdrowa i kolorowa. Obok papryki i cukinii znalazła się w niej kalarepka i seler naciowy.
Składniki:
kalarepka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
seler naciowy kilka łodyg
cukinia 1 szt
przyprawy: sól, papryka słodka,
kolendra, oregano, majeranek, pieprz lub ulubiona przyprawa grillowa
Przygotowanie:
Warzywa dokładnie myjemy.
Cukinie i selera naciowego kroimy na plasterki, kalarepkę "na zapałkę", paprykę w kwadraty.
Pokrojone warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i mieszamy.
Przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni do lekkiego przyrumienienia.
Źródło:http://glodnyalergik.blogspot.com/2014/12/grillowane-warzywa-z-chrupiaca.html