Wykonanie
W chłodne zimowe dni nie kuszą nas sałatki, natomiast wszyscy z przyjemnością jemy coś rozgrzewającego, więc wrzucamy warzywa na ruszt ;) Nasza mieszanka grillowanych warzyw ma same zalety - jest pyszna, zdrowa i kolorowa. Obok
papryki i
cukinii znalazła się w niej
kalarepka i
seler naciowy.

Składniki:
kalarepka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
seler naciowy kilka łodyg
cukinia 1 szt
przyprawy:
sól,
papryka słodka,
kolendra,
oregano,
majeranek,
pieprz lub ulubiona
przyprawa grillowaPrzygotowanie:Warzywa dokładnie myjemy.
Cukinie i
selera naciowego kroimy na plasterki,
kalarepkę "na zapałkę",
paprykę w kwadraty.Pokrojone warzywa skrapiamy
oliwą, posypujemy
przyprawami i mieszamy.Przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni do lekkiego przyrumienienia.