ßßß
Składniki:filet z piersi kurczaka około 500 gprzyprawa gyros 2 łyżkiolej do smażenia kilka łyżekkorniszony marynowane z chilli 1 słoikpatisony marynowane około 10 szt.oliwki czarne 1 mały słoikkukurydza konserwowa 1 puszkakapusta pekińska 1 główkamajonez 1 słoikketchup pikantnyser żółty typu Edam (opcjonalnie)Przygotowanie:Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą gyros. Najlepiej odstawić chociaż na pół godziny aby się zamarynował. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kurczaka aby lekko się zarumienił. Odsączyć z oleju i ostudzić.Kukurydzę odsączyć z zalewy. Z liści kapusty usunąć twardą część, resztę pokroić na kawałki. Korniszony, oliwki i patisony pokroić na plasterki.
Smacznego :)