Wykonanie


Jeśli lubicie gołąbki, te - nieco oszukane - powinny Wam naprawdę posmakować. Ja niestety utraciłam sympatię do tej potrawy już za czasów dzieciństwa...Podążałam za TYM przepisem.Składniki:500 g
mielonego mięsa2 woreczki
ryżu3/4 szklanki
mannypół kg
kapusty pekińskiej2
jajkacebulaczosnekprzyprawyPrzygotowanie:Gotujemy
ryż.
Krócej niż podano w przepisie na opakowaniu, po czym odstawiamy do wystygnięcia.
Kapustę pekińską kroimy, solimy i odstawiamy na kilkanaście minut. Do surowego
mięsa dodajemy
kapustę,
ryż,
jajka,
kaszę mannę,
przyprawy, drobno posiekaną
cebulę i
czosnek. Mieszamy do połączenia składników, formujemy gołąbki, obsmażamy na
oleju z obu stron na złoty kolor.Możemy podać z tradycyjnym sosem do tradycyjnych gołąbków:)