Wykonanie
Składniki:75 dag
mąki2
jajka7 dag
drożdżyniepełna szklanka
cukrupół kostki
margarynymlekorozrobione
jajko do posmarowaniacukier+cynamon do posypania
owoce do nadzieniaUbić
jajka z
cukrem.
Drożdże rozpuścić z łyżeczką
cukru, 3 łyżkami
mąki i
mlekiem do uzyskania gęstej jak
śmietana konsystencji. Wyrobione
drożdże dodać do
mąki, połączyć z ubitymi
jajkami. Wyrobić ciasto, dodać stopioną i ostudzoną
margarynę. Ponownie wyrobić. Wycinać okrągłe kształty, nadziewać - jak pierogi:) Przed wylądowaniem w piekarniku smarować
jajkiem i posypać
cukrem z
cynamonem. Piec około 15-20 minut, trzeba sprawdzać w temp. 170st. C.
Chłopak od
owoców już mnie zna! Byłam w szoku, kiedy robiłam wczoraj zakupy, dostałam nawet zniżkę od jego taty na
ogórki:p