ßßß
- 1 jajko- 1 łyżka bułki tartej(sos)- mały koncenrat pomidorowy,- 100ml wody,- 2 łyżki oleju rzepakowego(naleśniki)- 2 szklanki mleka,- 2 jaja,- 2 szklanki mąki,- szczypta soli- 1/4 szklanki wody gazowanej- 2 łyżki oleju rzepakowegoMąkę przesiać, dodać mleko, wbić 2 jaja, szczyptę soli, wlać 2 łyżki oleju rzepakowego i wymieszać. Mieszać do czasu, aż uzyskamy gładką masę, przed samym smażeniem naleśników dodać wodę. Rozgrzać patelnię (najlepiej teflonową) smażyć obustronnie. Odstawić.
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju rzepakowym. Przesypać do miski. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w grube plastry. Podsmażyć na tej samej patelni, co cebulę. Podsmażone pieczarki przesypać do miski. Mieso mielone przyprawić solą i pieprzem do smaku, wbic 1 jajko, wsypać bulki tartej i wymieszać widelcem. Podsmażyć na tej samej patelni, co smazyliśmy poprzednie składniki. Bazylię posiekać i dodać do mięsa. Koncentrat pomidorowy rozrobić z wodą, dodać 2 łyżki oleju rzepakowego, wymieszać. Wlać na mięso, zagotować. Dodać podsmażoną cebulę i pieczarki. Wszystko dokladnie wymieszać.Przygotowane wcześniej naleśniki zwinąc w rulon i pociąć w paski (grubość pasków zalezy od nas). Makaron naleśnikowy podawać z farszem, posypać startym żółtym serem, dowolnie udekorować.Smacznego, Kasia ; )