Wykonanie

Jestem dzisiaj nadpobudliwa. Robię wszystko, tylko nie to co trzeba :).O wczesnym i późnym poranku zaspana... wylądowałam w łóżku po raz drugi, po to by wyskoczyć z niego od tak, prosto do kuchni i chwycić za torby z
mąką i mielonym
makiem i przygotować pyyyyszne muffiny.

*Za
płatki chabru dziękuję serdecznie Ziołowemu zakątkowi____________________Ingrediencje:150g
mąki pszennej2 łyżki zmielonego
makuszczypta
soli1/2 łyżeczki
sody1 paczka
cukru wanilinowego(16g)150g
jogurtu naturalnego50g
masła2
jajkaCzary:
Mąkę zmieszać z
cukrem,
cukrem wanilinowy,
makiem,
sodą i
solą.
Masło stopić, lekko ostudzić i wymieszać dokładnie z
jajkami i
jogurtem. Następnie wymieszać składniki mokre z suchymi.Nakładać do foremek na muffiny (do wysokości ok 3/4) piec w 180 stopniach przez ok. 22 minuty.**KREM**(opcjonalnie)Ktoś zapytał mnie, czy to na górze, to
bita śmietana. Nie, to jak dla mnie, świetny zamiennik
śmietany, bądź obrzydliwych kremów z
margaryny.
Serek typu Philadelfia (u mnie Twój Smak) wymieszany z
cukrem.Krem przyozdobiłam suszonymi kwiatami chabru.* Pomysłodawczynią takiej alternatywy jest moja koleżanka z roku, Ania, której serdecznie dziękuję za inspirację :).