ßßß
Kolejna niedziela pełna śmiechów chichów i dwuznacznych wypowiedzi. Tym razem kuchnię polską sponsorowały pierogi z mięsem i pierogi z kaszą gryczaną i grzybami :). Podobno smakowały. A na „ulotną pamiątkę” z wizyty w naszym mieszkaniu muffiny z kolorowymi piegami.Dziękuję Moim Ekstremeńczykom za piękny prezent.____________________________Otro domingo lleno de risas y dobles sentidos. Esta vez la cocina polaca ha sido representada por los pierogi con carne y los pierogi con grano sarraceno y setas :). Les han gustado, según lo que me han dicho. Y como recuerdo de la visita en nuestro piso – las magdalenas de pecas de colores.Gracias a Mis Extremeños por este regalo tan bonito que me han hecho_____________________Ingrediencje:jogurt naturalny (63g)30g cukru75g mąki pszennej1 jajko1/4 łyżeczki sodyszczypta soli25g masła1/2 długiej kolorowej żelki owocowejCzary:Składniki suche wymieszać. Dodać kolorową żelkę pokrojoną w malutkie kawałeczki. Wymieszać mokre składniki. Wlać do suchych i zmieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Nakładać do foremek wyłożonych papilotkami (3/4 wysokości). Ozdobić z wierzchu pokrojoną w plasterki żelką. Piec 22 minuty w 180 stopniach.