Wykonanie
Kolejna niedziela pełna śmiechów chichów i dwuznacznych wypowiedzi. Tym razem kuchnię polską sponsorowały pierogi z
mięsem i pierogi z
kaszą gryczaną i
grzybami :). Podobno smakowały. A na „ulotną pamiątkę” z wizyty w naszym mieszkaniu muffiny z kolorowymi piegami.Dziękuję Moim Ekstremeńczykom za piękny prezent.____________________________
Otro domingo lleno de risas y dobles sentidos. Esta vez la cocina polaca ha
sido representada
por los pierogi con carne y los pierogi con grano sarraceno y setas :). Les han gustado, según lo que me han dicho. Y como recuerdo de la visita en nuestro
piso – las magdalenas de pecas de colores.Gracias a Mis Extremeños
por este regalo tan bonito que me han hecho_____________________Ingrediencje:
jogurt naturalny (63g)30g
cukru75g
mąki pszennej1
jajko1/4 łyżeczki
sodyszczypta
soli25g
masła1/2 długiej kolorowej żelki owocowejCzary:Składniki suche wymieszać. Dodać kolorową żelkę pokrojoną w malutkie kawałeczki. Wymieszać mokre składniki. Wlać do suchych i zmieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Nakładać do foremek wyłożonych papilotkami (3/4 wysokości). Ozdobić z wierzchu pokrojoną w plasterki żelką. Piec 22 minuty w 180 stopniach.