ßßß Cookit - przepis na Jogurtowe babeczki cytrynowe

Jogurtowe babeczki cytrynowe

nazwa

Wykonanie

Mogą być Wielkanocne, ale kto nam zabroni cieszyć się ich smakiem w każdy inny dzień roku? Są lekkie i puszyste. Cudownie cytrynowe. Wiosenne...
Autorką przepisu jest Nigella.
Składniki:
125 g naturalnego jogurtu
75 g roztopionego masła
2 jajka
skórka otarta z 1 cytryny
150 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
125 g cukru
Sposób przygotowania:
Wymieszja jogurt z roztopionym przestudzonym masłem. Dodaj jajka, skórkę z cytryny i roztrzep. Dodaj do nich przesianą mąkę z sodą, solą i cukrem. Wymieszaj rózgą do połączenia składników.
Formę do babeczek wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką, a formę do muffinek wyłóż papilotkami. Wypełnij formę ciastem do 3/4 wysokości.
Piecz w 170 st. przez 25 minut. Po przestudzeniu udekoruj lukrem - z cukru pudru i soku z cytryny.
Źródło:http://www.pilkawkuchni.pl/2015/04/jogurtowe-babeczki-cytrynowe.html