Na 4 osoby potrzebne są:* 4 filety z mintaja lub dorsza* kilka pieczarekprzyprawy: bazylia, rozmarynsok z cytrynyodrobina przyprawy uniwersalnejRyby po rozmrożeniu pozbawiłam nadmiaru wody, ułożyłam na folii aluminiowej (błyszczącą stroną do środka) natarłam z obu stron przyprawami i skropiłamsokiem z cytryny, po czym odstawiłam na kwadrans .W tym czasie zagotowałam wodę na kaszę jęczmienną, następnie ugotowałam ją w osolonym wrzątku.Pieczarki obrałam i kapelusze pokroiłam w grube plastry. Rozłożyłam je na filetach rybnych. Delikatni skropiłam wnętrze folii aluminiowej oliwą z oliwek i szczelnie zawinęłam. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180st przez kwadrans na środkowej jego części.Podałam z kaszą polaną sosem pieczarkowym.Sos Pieczarkowy:kilka pieczarekszklanka bulionu grzybowegoszklanka mlekadwie łyżki masłałyżka mąkiPieczarki obrałam i dość drobno pokroiłam. Przesmażyłam w rondelku na łyżce masła. W oddzielnym garnku rozpuściłam łyżkę masła, po czym dodałam łyżeczkę mąki i rozmieszałam. Dolałam zimne mleko i dokładnie wymieszałam, by nie było grudek. W tym czasie zagotowałam wodę na bulion i po oddaniu kostki grzybowej dolałam do garnka. Na koniec dodałam przesmażone pieczarki i gotowałam kilka minut. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Jesli potrzeba, można zagęścić odrobiną mąki, do której należy dolewać stopniowo sos i dobrze wymieszać. A na koniec dodać do tak przygotowanego sosu.