Wykonanie

składniki
biszkopt* 4
jajka* 1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej* 1/2 szklanki
mąki pszennej* 4
jajka* 1/2 szklanki
cukru* 1 łyżeczka
proszku do pieczeniamasa
jabłkowa* 1,3 kg
jabłek najlepiej kwaśnych* 1/2 litra
wody* 2/3 szklanki
cukru* 2 budynie
śmietankowe bez
cukru* 2 łyżeczki
mąki pszennej (płaskie)* 2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej (płaskie)warstwa kokosowa* 120 g
margaryny* 200 g
wiórków kokosowych* 3
jajka jajka* 3 łyżki
cukruSposób wykonania
biszkoptUbić
białka z
cukrem, dodać
żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Następnie dodać przesianą
mąkę pszenną z
proszkiem do pieczenia i
mąką ziemniaczaną i delikatnie wymieszać.Wylać do formy (24/40 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C, piec ok.30 min.Upieczony
biszkopt lekko wystudzić.masa
jabłkowaJabłka obrać, pokroić na ósemki, włożyć do garnka, wlać 500 ml
wody, wsypać
cukier i zagotować. Dosłownie chwilę gotować, żeby
jabłka się nie rozleciały.Wyjąć
jabłka z garnka, a na wodzie, w której gotowały się
jabłka ugotować
budyń. Proszek budyniowy oraz
mąki rozrobić w 150 ml zimnej
wody.Na
biszkopcie ułożyć odsączone
jabłka i zalać je ugotowanym
budyniem, wyrównać.warstwa kokosowaRozpuścić
margarynę, dodać
wiórki kokosowe,
cukier i
jajka, wymieszać i wyłożyć na
budyń.Temperaturę piekarnika podwyższyć do 200°C i zapiekać ok.25 min


Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.