ßßß
Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i porcjami dokładamy do masy.Gdy masa jest gładka przekładamy całość do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 - 180 stopni i pieczemy ok 40 minut.Po tym czasie przekrawamy ciasto na pół. Warstwę spodnią wkładamy z powrotem do brytfanny i nasączamy gorzką herbatą (dla smakoszy z dodatkiem alkoholu). W warstwie wierzchniej wykrawamy kieliszkiem lub szklaneczką koła.
Krem/budyńJa z reguły idę na łatwiznę i kupuję 2 budynie w proszku. Gotuję je w ilości mleka jak na jeden. Do jeszcze ciepłego dokładam 3/4 kostki masła roślinnego. Wszystko razem wymieszać lub szybciej zmiksować. Ja wolę miksowanie bo wtedy masło szybciej się rozpuszcza i całość tworzy jednolita masę.Przekładam jeszcze ciepły budyń na biszkopt i przykrywam tym z wykrojonymi kółkami.W międzyczasie rozpuszczam dwie galaretki w ilości wody jak na jedną.Gdy zaczyna tężeć, a raczej gdy już prawie stężała, jest "glutkowata" ale jeszcze ciut lejąca. Nie wiem jak wam wytłumaczyć. Galaretka w formie na kilka minut przed zastygnięciem. o!Władam ją wtedy w wykrojone otwory i przykrywam pozostałością ciasta, czyli kołami.
Kwestia dekorowania zależy od was. Wystarczy tylko trochę wyobraźni.Niestety nie zdążyłam zrobić reszty zdjęć. Ciasto szybko zostało zabrane do babci na imieniny :)Smacznego!