Wykonanie
Znowu powracamy do tematu imprezowych przekąsek. Tym razem chcemy podzielić się z
Wami sprawdzonym przepisem na kanapki klubowe. Nie są to kanapki na dwa kęsy, ale dzięki eleganckim wykałaczkom z
bambusa, można je zjeść łatwo nawet w pozycji stojącej. Czas przygotowania również nie należy do długich. Największą zaletą tych kanapek jest to, że możemy dowolnie modyfikować składniki, stosownie do tego co aktualnie znajduje się w naszej lodówce. Polecamy te kanapki zarówno na dorosłe, jak i dziecięce przyjęcia. Wszystkim smakują!

Składniki:-15 kromek
chleba tostowego-2
filety z kurczaka-
majonez-3-4 średnie
ogórki kiszone-1
pomidor-10 plasterków
sera żółtego Gouda-8 plasterków
szynki Guliwer-
rukolaSposób przygotowania:1.
Filety z kurczaka przyprawiamy
chilli,
pieprzem ziołowym i
solą. Następnie smażymy na minimalnym ogniu przez około 30 min.2. Pieczemy
pieczywo tostowe do czasu aż uzyskamy złoty kolor kromek.3. Kroimy
ogórki i
pomidora w plasterki.4. Przechodzimy do składania kanapek:- jedna kromka
chleba posmarowan
majonezem- na to kładziemy
rukole,
ser żółty i plasterek
fileta z kurczaka- przykrywamy kolejnym tostem, znowu smarujemy
majonezem- na to kładziemy plasterek szybki i kilka plasterków
ogórka bądź
pomidora.- przykrywamy tostem, nakłuwamy wykałaczkami z
bambusa i przekrajamy na pół na kształt trójkątów.5. Czynność powtarzamy.Smacznego!