ßßß
3. W pierwszej misce ubijamy mikserem białka na sztywną pianę.4. Do drugiej miski z żółtkiem, dodajemy cukier i dolewamy amaretto.5. Następnie miksujemy naszą masę z żółtek, cukru i amaretto, stopniowo dokładając do niej po serek mascarpone. Miksujemy do czasu uzyskania gładkiej, gęstej, jednolitej masy.
6. Do naszej masy dokładamy ubite wcześniej białka, mieszamy łyżką całość aż wszystko się połączy.7.Przygotowujemy pucharki, a jeśli ich nie mamy możemy użyć ozdobnych miseczek do deserów lub dużej szklanej formy do pieczenia.8.Do każdego z pucharków wkładamy 1 dużą łyżkę naszej masy.9. Następnie kładziemy na to dwie połówki zwilżonych 1 łyżeczką kawy biszkoptów.10. Biszkopty pokrywamy kolejnymi dwoma łyżkami tiramisu.11. Znowu pokrywamy warstwą biszkoptów, a na to kładziemy kolejną warstwę masy, która powinna wypełnić wysokość naszego pucharka.12. Gotowe już tiramisu posypujemy na wierzchu drobno startą czekoladą. Czekolada musi być koniecznie gorzka, bo z mleczną uzyskamy zły balans smaków i deser może być po prostu zbyt słodki!
13. Gotowe już tiramisu przykrywamy na wierzchu folią spożywczą i wkładamy na ok. 8-10 godzin do lodówki, aby uzyskało odpowiednią konsystencję.14. Po upływie tego czasu już możemy konsumować pyszny deser!Smacznego!