ßßß
Składniki: na ciasto:110g miękkiego masła75g cukru pudru2 łyżki brązowego cukru2 jaja175g mąki1łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli120ml mleka175g czekoladowych groszków na krem:175g miękkiego masła300g cukru pudru1/2 łyżeczki aromatu waniliowegoniebieski barwnik spożywczy na dekoracje:100g wiórków kokosowychniebieski barwnik spożywczyciasteczka z kawałkami czekoladymateriał do zrobienia oczu np. pianki (marshmallows), kawałki czekolady, marcepan itp.Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni Celsjusza i umieszczamy papilotki w otworach w formie na muffinki.Ubijamy masło i oba cukry do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo wbijamy jaja ciągle mieszając. W osobnym naczyniu mieszamy wszystkie suche składniki i delikatnie dodajemy do mokrych, mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy mleko i połowę groszków czekoladowych. Nakładamy ciasto do foremek i posypujemy pozostałymi groszkami. Pieczemy ok. 25 minut do zarumienienia ciasta. Odstawiamy do ostygnięcia.Na krem ubijamy masło z cukrem na gładką masę. Dodajemy aromat waniliowy i kilka kropel barwnika, mieszamy.Wlewamy kilka kropel barwnika do wiórków kokosowych i dobrze mieszamy.Delikatnie ścinamy wierzch muffinek. Smarujemy je małą ilością kremu. Umieszczamy na babeczce ciasteczko tak, aby lekko wystawało poza jej krawędź. Znów smarujemy troszkę kremem i przykrywamy pozostałą, ściętą wcześniej częścią. Nakładamy na wierzch krem i wygładzamy łyżką. Obsypujemy całość niebieskimi wiórkami kokosowymi w taki sposób by pokryły cały kem, ale nie znalazły się na wystającym ciasteczku. Na koniec tworzymy oczy, ja zrobiłam je z białych pianek typu marshmallows i małych kawałków czekolady.Powodzenia!