Wykonanie
Wygląda tajemniczo i smacznie. Sakiewki z niespodzianką. Mam dwie ulubione wersje tego dania i na dzis podzielę się jedna z nich.Można podawać z małymi
marchewkami lub innym dobrym warzywem na parze.
SKŁADNIKI:250g. ciasta pół-francuskiego
pierś kurczakaduża
cebularóżyczka
brokuł30dag.
sera ementalersól,
pieprzolejszczypiorekSPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Brokuł kroimy na mniejsze różyczki po czym przygotować go na parze by zmiękł.
Pierś kurczaka kroimy w kosteczkę i obsmażamy na patelni do miękkości. dodajemy pokrojona w kosteczkę
cebulę i podsmażamy aż
cebula się zeszkli. Solimy i
pieprzymy do smaku. Do miseczki wrzucamy gotowe
brokuły,
mięso z
cebula oraz starty na grubych oczkach
ser. Mieszamy. Z ciasta wycinamy kwadraty na których po środku układamy farsz. Zawijamy w sakiewkę mocno ściskając u góry. Związać najlepiej
szczypiorkiem. Kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego na 190 °C piekarnika na ok. 20min.SMACZNEGO!.