ßßß
Składniki:1 szklanka mąki3/4 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli1/2 szklanki drobnego cukru60 g masła2 jajka6 łyżek śmietanysok z 1 cytrynyotarta skórka cytryny2 czekolady4łyżki mleka
Przygotowanie:Czekoladę z mlekiem trzeba rozpuścić w kąpieli wodnej. Płynną masę następnie przelać do foremek od kostek lodów. Pozostawić do wystygnięcia i zamrozić ( Formę można wysmarować tłuszczem i posypać pudrem by kostki później łatwiej wyszły )Masło należy utrzeć z cukrem, aż będzie kremowe, powoli wbijać jajka, miksując. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól, oraz śmietanę. Dokładnie składniki wymieszać. Na końcu sok i skórkę z cytryny.Przygotować foremki do muffinek. Wypełnić do połowy położyć zamarzniętą kostkę czekoladową, uzupełnić do pełna ciastem.Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 - 18 minut.Ja błąd jaki popełniłem to dałem za duże kostki czekolady względem babeczek.I było za mało ciasta w okół płynnej czekolady. Która znalazła ujście u szczytu babeczek tworząc małe wulkaniki.