Wykonanie
Biszkopt:6
jajek,1 szklanka
cukru,1 szklanka
mąki,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,3 łyżki
kakao.
Białka ubić,dodać
cukier i
żółtka, cały czas ucierając dodać
mąkę,
proszek do pieczenia i
kakao. Piec ok.25-30 minut w temperaturze 180stopni Celsjusza.Masa:1/2 szklanki
mleka,3/4 szklani
cukru,2 opakowania
cukru wanilinowego,1 kostka
masła,2 szklanki
mleka w proszku.
Mleko zagotować z
cukrem i
cukrem wanilinowym.Ostudzić.
Masło utrzeć na puszystą masę,ucierając dodać ostudzone
mleko z
cukrem oraz
mleko w proszku.Polewa:7 łyżek
mlekaczekolada mleczna,
czekolada białaRozpuścić w kąpieli
wodnej