Witam :)!Jaskółcze gniazdo jest to dania wywodzące się z kuchni śląskiej. Ta potrawa na tyle mi się spodobała, że postanowiłem ją ugotować. Palce lizać! Poezja!Składniki:500 g mięsa wieprzowego4 jajka (ugotowane na twardo)1 bułka namoczona w mleku4 łyżki bułki tartej1 jajko (surowe)0,5 cebuli1 łyżeczka majeranku0,5 łyżeczki soli0,5 łyżeczki pieprzu czarnego0,5 łyżeczki ziół prowansalskich0,5 łyżeczki czosnku granulowanegoszczypta gałki muszkatołowejszczypta chilliPrzygotowanie:W dużej misce wymieszaj mięso z bułką tartą, cebulką, jajkiem, i miękka bułką. Wymieszaj wszystko dokładnie rękami. Następnie dodaj przyprawy i wybełtaj całość dokładnie. Oblep dokładnie każde jajko. Włóż je do naczynia żaroodpornego i piecz jest w temperaturze 190 ° C przez 45 minut. Smacznego :)