Wykonanie
Witam! :)Trochę znudziła mi się zupa pomidorowa, więc postanowiłem zrobić coś innego. Zupa ta jest prosta, niedroga i oooostraa! Jednym słowem- smaczna :D.Składniki:1,5 l
bulionu drobiowegomieszanka chińska (750 g)150 g drobnego
makaronudowolna ilość ugotowanego
kurczaka2 łyżeczki
sosu sojowegoimbirpieprz czarnyczosnek granulowany
chilisólPrzygotowanie:Mieszankę chińską wrzuć na patelnie, posyp
czosnkiem i
imbirem (dla smaku) i podsmażaj na małej ilości tłuszczu przez 4 minutki. Po tym czasie wrzuć warzywa do grzejącego się
bulionu dodaj
pieprz,
chili,
czosnek i
sól (
pieprzu dodaj najwięcej). według uznania oraz
sos sojowy. Zagotuj i gotuj do momentu, kiedy
marchewka z mieszanki będzie miękka.
Marchewka długo się gotuje, więc ona będzie gwarantem, że pozostałe warzywa są już dobre (oprócz
bambusa, ale jemu trzeba wybaczyć, że chce być twardy). Na koniec dodaj pokrojone
mięso zamieszaj, dodaj nieugotowany
makaron, zagotuj jeszcze raz i możesz wyłączyć gaz pod palnikiem. Pozostaw zupę przykrytą na 5 minut- w tym czasie
makaron zrobi się miękki i zagęści zupę. Smacznego :).