ßßß
Takie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciacho na każdą okazję :) Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i upiec w piekarniku :)SKŁADNIKI250 g mąki tortowej200 g cukru3 jajka200 ml słodkiej śmietanki kremówkiszczypta soli4 czubate łyżki kakaoaromat waniliowy lub rumowy2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier puder do posypaniatrochę kremu orzechowego -typu nutelka do przełożeniapapier do pieczeniaSPOSÓB PRZYGOTOWANIAUbić jajka z cukrem, dodać śmietankę, aromat, mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, kakao i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być gęste.

Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i posypać cukrem pudrem ( zapobiegnie przypaleniu i stwardnieniu górnej warstwy ).
Piec w piekarniku nagrzanym do 170 ° C przez około 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy środek się wypiekł. Wystudzone ciasto przekroić na pół i posmarować gotowym kremem orzechowym ( słoiczek można podgrzać w rondelku z wodą, aby się łatwo smarowało ). Posypać cukrem pudrem .
SMACZNEGO :)