Wykonanie
Takie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciacho na każdą okazję :) Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i upiec w piekarniku :)SKŁADNIKI250 g
mąki tortowej200 g
cukru3
jajka200 ml słodkiej
śmietanki kremówkiszczypta
soli4 czubate łyżki
kakaoaromat waniliowy lub
rumowy2 łyżeczki
proszku do pieczeniacukier puder do posypaniatrochę kremu
orzechowego -typu nutelka do przełożeniapapier do pieczeniaSPOSÓB PRZYGOTOWANIAUbić
jajka z
cukrem, dodać
śmietankę, aromat,
mąkę, szczyptę
soli,
proszek do pieczenia,
kakao i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być gęste.
Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i posypać
cukrem pudrem ( zapobiegnie przypaleniu i stwardnieniu górnej warstwy ).
Piec w piekarniku nagrzanym do 170 ° C przez około 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy środek się wypiekł. Wystudzone ciasto przekroić na pół i posmarować gotowym kremem
orzechowym ( słoiczek można podgrzać w rondelku z
wodą, aby się łatwo smarowało ). Posypać
cukrem pudrem .
SMACZNEGO :)