(na 4 kokilki lub inne małe naczynia żaroodporne) składniki : 1 jabłko 5 śliwek 2 kiwi 2 banany 2 garście malin garść jagód garść suszonej żurawiny łyżeczka cukru kruszonka 1/3 szklanki płatków owsianych (u mnie Górskie) 1/4 szklanki mąki 1/3 szklanki brązowego cukru około 1/3 kostki masła 1. Owoce myjemy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski razem z łyżeczką cukru mieszamy razem. 2. Mieszamy płatki owsiane z mąką i cukrem, dodajemy masło i zagniatamy razem. Nie powinno być ani lepkie ani sypkie. 3. Owoce przekładamy do miseczek, dajemy kruszonkę. Zapiekamy 15,20 minut w 200 stopniach C. 4. Można podać z lodami odchudzona wersja polega na zastąpieniu tradycyjnej kruszonki, kruszonką owsianą. Zamiast mąki dodajemy płatki owsiane, oraz dodajemy brązowy cukier który jest zdrowszy.