(na 4 kokilki lub inne małe naczynia żaroodporne)składniki :1 jabłko5 śliwek2 kiwi2 banany2 garście malingarść jagódgarść suszonej żurawinyłyżeczka cukrukruszonka1/3 szklanki płatków owsianych (u mnie Górskie)1/4 szklanki mąki1/3 szklanki brązowego cukruokoło 1/3 kostki masła1. Owoce myjemy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski razem z łyżeczką cukru mieszamy razem.2. Mieszamy płatki owsiane z mąką i cukrem, dodajemy masło i zagniatamy razem. Nie powinno być ani lepkie ani sypkie.3. Owoce przekładamy do miseczek, dajemy kruszonkę. Zapiekamy 15,20 minut w 200 stopniach C.4. Można podać z lodamiodchudzona wersja polega na zastąpieniu tradycyjnej kruszonki, kruszonką owsianą. Zamiast mąki dodajemy płatki owsiane, oraz dodajemy brązowy cukier który jest zdrowszy.