Wykonanie
OJ będzie smacznie i prosto !! :))))Kawałek fajnego i smakowitego
mięsa z dużą ilością fajnych dodatków.Oto wspaniałe dzieło, które widziałem w programie "Rączka Gotuje"Składniki:- 4 kotlety
schabowe-
chrzan-
jajko-
bułka tarta-
mąka- plastry
boczku-
suszone grzyby - była
mowa o 100 g, mi wystarczyło 40 ( a drogie to :) )-
cebula-
natka pietruszki- tarty
ser żółtyPrzygotowanie :Kotlety rozbić, obtoczyć w
jajku,
mące,
jajku i
bułce tartej, następnie na patelnie i smażymy.Po usmażeniu posmarować kotlety
chrzanem ( ilość jak lubimy ), na to wcześniej podsmażony
boczek na suchej patelni ( zarumieniony ). Kolejną warstwą są
grzyby, które były namoczone i przesmażone z
cebulą na
maśle.Tak więc - Kotlet,
chrzan,
boczek,
grzyby.Teraz
żółty ser i
pietruszka
Całość dajemy do piekarnika aż sie
ser fajnie roztopi.Smacznego.
