Wykonanie
Witajcie już jakiś czas temu znalazłem rewelacyjny przepis na
karkówkę, ale taką inną niż te z grilla. Sami sprawdźcie. Mojej żonie bardzo smakuje i
mówi że to moje popisowe danie. No A Kamilowi to nie ma co mówić,
wcina aż mu się uszy trzęsą.Skład niki na dwie osoby- Dwa 1,5 cm kotlety z
karkówki- 10 dkg
boczku surowego wędzonego- 2
pory- 1 ząbek
czosnku- 1 łyżka
miodu- mała puszka koncentratu-
Vegeta Natur-
sól-
pieprz-
bazyliaPrzygotowanie:
Boczek pokroić w kostkę - zesmażyć,
karkówkę pokroić w paski i dodać do
boczku, smażyć na dużym ogniu do zrumienienia, zmniejszyć ogień i dodać
pory pokrojone w plasterki, następnie zmiażdżony
czosnek,
miód,
koncentrat pomidorowy, łyżeczkę
Vegety.Dusić pod przykryciem do miękkości
mięsa. (W razie wygotowania - dodać
wody). Pod koniec dodać czubatą łyżeczkę posiekanej lub jak nie masz suszonej
bazyli.Zagotować, doprawić
solą i
pieprzem.My jedliśmy z
ziemniakami, ale Wy zjecie jak chcecie :))