Wykonanie
Gulasz robi się łatwo, a w dodatku jest pyszny. Nic dodać nic ująć- polecam! :)

- 500 g
szynki wieprzowej- 1
marchewka- 1
cebula- 1
papryka czerwona- 1 łyżka
słodkiej papryki-
sól,
pieprz- 4 łyżki
mąki- 3 ziarna
pieprzu- kostka
mięsna- pół łyżki
ziół prowansalskich- 2
liście laurowe-
oliwa do smażenia
Mięso pokrój na drobne kawałki,
posól i popieprz. Smaż na patelni z każdej strony, aż się zarumieni. Dodaj posiekaną
cebulę,
marchewkę i
paprykę, przypraw
ziołami i
słodką papryką. Smaż chwilę, a następnie zalej całość wrzątkiem (
woda powinna zakryć
mięso). Dodaj
liście laurowe, ziarna
pieprzu i kostkę
mięsną. Dokładnie zamieszaj, przykryj i duś na małym ogniu przez 1,5 godziny.Do 1/3 szklanki
wody dodaj
mąkę i dokładnie wymieszaj. Mieszankę wlej na patelnię i jeszcze chwilę gotuj, aż sos zgęstnieje.Podawaj w
ryżem.Smacznego!