Wykonanie

Dzisiaj są u mnie pierogi takie same jakie robi moja mama, no prawie takie same, ja ułatwiłam sobie prace i użyłam formy do wycinania pierogów. Dzięki
czemu pierogi robi się znacznie szybciej, niże te tradycyjnie lepione ręcznie, które robi mama.

Ciasto:2-3 szklanki
mąki1 szklanka ciepłej
wody1
żółtko2-3 łyżki
olejusól do smakuFarsz:40 dag
białego sera1 torebka
kaszy gryczanej2
cebulesól,
pieprzSposób przygotowania:
Kaszę ugotować w osolonej wodzie,
cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni.
Kaszę gryczaną cebulę oraz
ser przyprawić według własnego gustu i dokładnie wymieszać wszystkie składniki farszu.Składniki ciasta dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić na 2-3 części rozwałkować, wykrawać krążki i na każdy nakładać farsz, następnie staranie zlepić pierogi. Gotować w osolonej wrzącej wodzie od momentu wypłynięcia około 5 minut. Najlepiej smakują odsmażane ;)
