Wykonanie
Dziś coś na szybko, przygotowanego dla mojego wybrednego Malucha. Muffiny przeszły test małego smakosza. Ida, moja córeczka je zjadła, a Ona jest wybredna, więc
mozecie śmiało sięgać po przepis. Przygotowuje się je bardzo szybko co jest ich dodatkową zaletą oprócz pysznego smaku :)Składniki:1,5 szklanki
mąki u nas bezglutenowa mieszanka, (można ją zastapić zwykłą pszenną)0,5 szklanki
cukru trzcinowego1 łyżeczka
proszku do pieczenia0,5 szklanki
oleju1/4 szklanki
mleka roślinnego u nas
ryżowego (można dać zwykłe)2
jaja od kur z wolnego wybiegu12
malinPrzygotowanie:1. Składniki suche umieszczamy w misie i mieszamy ze sobą2. W drugim naczyniu miksujemy
jaja a następnie dodajemy do nich
olej i
mleko i ponownie miksujemy do połączenia składników3. Łączymy składniki mokre i suche miksując.4. Masę nakładamy do papilotek (jesli chcecie by muffiny wyrosły ponad formę, wypełnijcie papiloty prawie po sam brzeg)5. Do każdej papilotki wciskamy po 1
malinie i wkładamy babeczki do piekarnika, pieczemy je około 20 minut w 180°C z termoobiegiem (sprawdźcie czy muufinyy są upieczone patyczkiem, bo czas pieczenia zależy od piekarnika jak również od tego ile soku oddadzą ciastu
maliny)Muffinki sa pyszne i szybki :) smakują nawet mojej małej córeczce Idzie, a Ona jest wybredna :) :)Smacznego :)