ßßß Cookit - przepis na Bezglutenowe muffiny z malinami

Bezglutenowe muffiny z malinami

nazwa

Wykonanie

Dziś coś na szybko, przygotowanego dla mojego wybrednego Malucha. Muffiny przeszły test małego smakosza. Ida, moja córeczka je zjadła, a Ona jest wybredna, więc mozecie śmiało sięgać po przepis. Przygotowuje się je bardzo szybko co jest ich dodatkową zaletą oprócz pysznego smaku :)
Składniki:
1,5 szklanki mąki u nas bezglutenowa mieszanka, (można ją zastapić zwykłą pszenną)
0,5 szklanki cukru trzcinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki oleju
1/4 szklanki mleka roślinnego u nas ryżowego (można dać zwykłe)
2 jaja od kur z wolnego wybiegu
12 malin
Przygotowanie:
1. Składniki suche umieszczamy w misie i mieszamy ze sobą
2. W drugim naczyniu miksujemy jaja a następnie dodajemy do nich olej i mleko i ponownie miksujemy do połączenia składników
3. Łączymy składniki mokre i suche miksując.
4. Masę nakładamy do papilotek (jesli chcecie by muffiny wyrosły ponad formę, wypełnijcie papiloty prawie po sam brzeg)
5. Do każdej papilotki wciskamy po 1 malinie i wkładamy babeczki do piekarnika, pieczemy je około 20 minut w 180°C z termoobiegiem (sprawdźcie czy muufinyy są upieczone patyczkiem, bo czas pieczenia zależy od piekarnika jak również od tego ile soku oddadzą ciastu maliny)
Muffinki sa pyszne i szybki :) smakują nawet mojej małej córeczce Idzie, a Ona jest wybredna :) :)
Smacznego :)
Źródło:http://pancerka.blogspot.com/2014/05/bezglutenowe-muffiny-z-malinami.html