Już kilka razypisałam jak lubię zupy w postaci kremu. Przede wszystkim dlatego, że robi się je ekspresowo i wymagają minimalnego wysiłku. A niestety coraz częściej brakuje czasu na coś więcej. Tym razem prezentuję krem pomidorowy z dodatkiem makaronu. Nie wiem czy nie kłóci się to z założeniem zupy krem, która chyba nie powinna nic takiego zawierać, ale nie mogłam się oprzeć i jest z drobnym makaronem.Składniki:1 puszka pomidorów150ml przecieru pomidorowego lub gęstego soku30g serka topionego1 ząbek czosnku100g makaronu drobnegokilka kropel śmietanymoże być potrzeba dodania łyżeczki cukru, ale to już pozostawiam indywidualnej decyzjiPomidory z czosnkiem zmiksować w blenderze. Dodać przecier pomidorowy i zagotować. Zagęścić serkiem topionym. Jeśli wybierzesz wersję z makaronem to najlepiej dodać go gdy krem się zagotuje i gotować razem około 8-10min. (zależy od makaronu). Doprawić pieprzem i ewentualnie chilli. Po przełożeniu na talerze udekorować śmietaną (co mi nie specjalnie się udało) i natką.Smacznego:)Pozostałe zupy krem, które super szybko można przygotować gdy czasu zabraknie:Krem z kukurydzyKrem z zielonego groszkuKrem z zielonego ogórka