Wykonanie
Całkiem niedawno byliśmy na wizycie u naszych znajomych. Koleżanka podała nam tę oto przystawkę. Mam nadzieję, że nie będzie Jej to przeszkadzać, że dzielę się nią z
Wami. Teraz u nas wpisana jest już na stałe w menu imprez. Do nasiadówki idealna:-)
Składniki:2 opakowania
szynki szwarcwaldzkiej,2 opakowania
serka twarogowego naturalnego,4 - 5 ząbków
czosnku,suszona
bazylia,
pieprz świeżo zmielony,
oliwa z oliwekPrzygotowanie:Najlepiej przygotować roladki dzień wcześniej. Do
serków wcisnąć 2 - 3 ząbki
czosnku, dodać
pieprz i wymieszać. Smarować tak przygotowaną masą plastry
szynki, zwijać w ruloniki, ułożyć ciasno w naczyniu. Posypać plastrami
czosnku i suszoną
bazylią. Zalać
oliwą tak, żeby przykryć całość, odstawić na kilka godzin do lodówki.