ßßß
Składniki:250 g spaghetti200 g wędzonego boczku150 g mrożonego szpinakużółta i czerwona papryka150 ml creme fraiche125 g mozzarelli1 łyżka oliwy z oliwekząbek czosnku; przeciśnięty przez praskęsólUgotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.W głębokiej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojony w kostkę boczek razem z czosnkiem, aż się lekko zbrązowi. Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Podsmaż przez 2 minuty.
Dodaj mrożony szpinak i duś aż się rozmrozi, po czym wymieszaj.
Połącz z odcedzonym makaronem.
Na koniec dodaj creme fraiche i pokrojoną w kostkę mozzarellę. Wymieszaj i podgrzej jeszcze chwilkę żeby ser się trochę rozpuścił. Ewentualnie dopraw do smaku solą, ale boczek wędzony jest słony więc może to nie być konieczne.
SMACZNEGO!
źródło: przepis własny