ßßß
Idealny sposób na obiad w ciągu tygodnia. Zawiera zarówno mięso, jak i warzywa, więc wystarczy do tej potrawy ugotować tylko ziemniaki.
SKŁADNIKI:ok 1 kg schabu bez kości1/2 kg fasolki szparagowej1 czerwona papryka1 żółta papryka1 zielona papryka2 cebule2 ząbki czosnkubulionsól, pieprzprzyprawa do mięs
Mięso oczyścić, umyć i pokroić na kotlety. Rozbić i doprawić pieprzem i przyprawą do mięs. Podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor i umieścić w garnku. Na tej samej patelni zarumienić piórka cebuli i pod koniec dodać 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Dodać do mięsa wraz z pozostałym olejem. Pokrojoną w kostkę paprykę i fasolkę dodać do mięsa i zalać bulionem, tak by przykrywał mięso i warzywa. Dusić do miękkości warzyw. Na koniec doprawić do smaku.