ßßß
Jestem wielkim zwolennikiem tej formy podania mięsa mielonego. Można do niego dodać praktycznie wszystkie składniki. Wszystko zależy tylko od Waszej inwencji twórczej:)
SKŁADNIKI:1/2 kg mięsa mielonego1 mały kalafior1 mały brokuł1 jajkobułka tartamajeraneklubczykzioła prowansalskieprzyprawa do mięsaolejsól, pieprz
Kalafiora i brokuł umyć i podzielić na różyczki. Ugotować aż będą al dente. Ostudzić. Mięso mielone umieścić w misce, dodać jajko i przyprawy i dokładnie wymieszać. Następnie dodać ugotowane różyczki kalafiora i brokułu. Delikatnie wymieszać by kawałki warzyw się nie pokruszyły. Formę keksową wysmarować olejem, obsypać bułką tartą i umieścić masę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50- 60 minut.