Gniazdka są szybkie w wykonaniu a do tego znikają w mgnieniu oka.Połączenie kotletów mielonych z jajkiem okazało się strzałem w dziesiątkę a ja już rozmyślam z jakim składnikiem połączę go następnym razem:)SKŁADNIKI:500 g mięsa mielonego (np. wieprzowo - wołowego)7 jajekmajeraneklubczykzioła prowansalskiesól, pieprzbułka tartaszczypiorekDo miski włożyć mięso mielone. Dodać jedno jajko oraz sporo ziół. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby dodać niewielką ilość bułki tartej i wymieszać. Uformować 6 dużych kotletów, obtoczyć w bułce i zrobić w środku zgłębienie za pomocą szklanki. Usmażyć z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. W każdy środek włożyć żółtko z niewielką ilością białka. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 5-7 minut aż białko się zetnie. Posypać szczypiorkiem dla dekoracji.GORĄCO POLECAM:)