Tworzenie potraw dla dzieci to nie lada wyzwanie, ale również duża przyjemność, gdy nie tylko im smakuje, ale również cieszy oczySKŁADNIKI:2 średnie ogórki szklarniowe1 mała kapusta pekińska1 opakowanie kukurydzy1 średni słoik majonezu1 por2 marchwie1 opakowanie groszkusól, pieprzsałata2 goździkiW misce umieścić posiekaną kapustę pekińską oraz por. Dodać odsączoną kukurydzę i groszek. Marchwie obrać i zetrzeć na tarce. Dodać do warzyw i połączyć z majonezem. Doprawić do smaku. Ułożyć na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Ogórki umyć i pokroić w plastry. Ułożyć na całej długości sałatki. Z zielonej części pora zrobić pyszczek, łapki i ogon. Goździki przymocować jako oczy, zaś język wykonać z kawałka marchewki lub papryki czerwonej.