Wykonanie

Nic tak nie uprzyjemnia
kawy jak dobre
ciastko. Zgodnie z tą myślą właśnie zjadłem jednego cupcake'a, choć wszystkie miały być na wieczór...Do 12 cupcake'ów potrzebujesz:- 100g
masła- 100g
mąki pszennej- 100g
cukru- 2
jajek- 1.5 łyżeczki
proszku do pieczenia
- kilku kropel
aromatu migdałowego- 15g
migdałów- 2 łyżeczek
mleka- pół kieliszka grenadynyDo kremu potrzebujesz:- 100g
czekolady mlecznej- 150g
śmietanki 36%
Utrzyj
masło z
cukrem, następnie dodaj
mąkę,
jajka,
proszek do pieczenia, kilka kropel aromatu,
mleko i posiekane
migdały.Napełnij papilotki do 2/3 wysokości i piecz około 20 minut w piekarniku podgrzanym do 180 stopni C, z termoobiegiem Zanim zaczniesz nakładać krem, pozwól
ciastkom ostygnąć i posmaruj
ciastka grenadyną

Krem uzyskasz roztapiając
czekoladę w kąpieli
wodnej dodając do niej
śmietanę. Gdy krem będzie jednolity, odstaw go do ostygnięcia, umieść w lodówce.Po wystudzeniu powinien zgęstnieć, wtedy go wymiksuj. Krem
zrobi się jaśniejszy i sztywny. Napełnij nim szprycę i nanieś na cupcake'i.Smacznego!!!